(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
HOUBOVÁ ČALAMÁDA na topinky, pod maso ....
Potřebné ingredience
1,75 kg hub, 0,9kg paprik, 0,6 kg, cibule, 1/4L kečupu ( může být i ostrý ), 1/4L rajčatového protlaku, 1/4L oleje.
NÁLEV : 1/2sáčku mletého pepře, 4dcl octa, 2dcl vody, 6ks nového koření, 6ks bobkového listu, 6ks hřebíčku, 30dkg cukru, 6dkg soli.
Postup přípravy
Uvaříme si nálev a necháme vychladit. Houby povaříme v osolené vodě asi 3-5 minut. Houby, ostatní suroviny i nálev smícháme dohromady. Naplníme skleničky a sterilujeme cca 20 minut na 90°C.
Vynikající pod maso, na topinky, toasty, ...
Vynikající pod maso, na topinky, toasty, ...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
doubleteam
(upraveno)
20. 8. 2009, 20:46
Lucko, děkuji za skvělý recept, je úžasný. Dnes jsem ho dělala a hned jednu sklinku snědla . Musím v sobotu ještě na houby, určitě udělám ještě
haninka74
(upraveno)
30. 9. 2007, 17:04
Dobrý den ,chtěla bych se zeptat ,právě dělám váš recept a do togho nálevu se mi zdá málo vody ,nemá tam být náhodou 2 litry místo 2 dcl ? Děkuji Hanka
krei
(upraveno)
10. 10. 2006, 22:23
To je mňamka, díky Radka
Magdik
(upraveno)
28. 8. 2006, 19:52
tenhle receptík přišel jako na zavolanou , už jsem nevěděla, co s hříbky nasušeno a naloženo v octě je, zamrazeno taky, dnes jsem je naložila i podle vašeho receptíku a vypadá to mooooc dobře . A bylo to i docela rychle uděláno . Díky Magda
Lukrato
(upraveno)
28. 8. 2006, 21:06
@Magdik
My to máme taky moc rádi, v zimě se budou hodit. A letos je hub jako máku...
BlankaB
(upraveno)
28. 8. 2006, 0:40
Také jsem chtěla tento receprt vložit, je to úžasná dobrota-všem doporučuji Blanka